Creatief verlichten: Laat jouw ruimte schitteren met led

Creatief verlichten: Laat jouw ruimte schitteren met led

TIPS & INSPIRATIE – Sfeer in een bedrijf of commerciële ruimte is net zo belangrijk als sfeer in huis. De juiste verlichting kan de uitstraling van een bedrijf compleet veranderen. Het kan een ruimte warm en uitnodigend maken, of juist koud en afstandelijk laten aanvoelen. In deze blog willen we je inspireren om na te denken over hoe verlichting de sfeer van je bedrijf kan veranderen en hoe je hiermee aan de slag kunt gaan.

Er zijn verschillende soorten verlichting die je kunt gebruiken om de gewenste sfeer te creëren in een commerciële ruimte. Hieronder bespreken we er een aantal.

 1. Basisverlichting
  Basisverlichting is de eerste laag verlichting die je nodig hebt in een ruimte. Het is de verlichting die ervoor zorgt dat je goed kunt zien in een ruimte. Vaak is dit een plafondlamp of een aantal inbouwspots. Het is belangrijk dat deze verlichting gelijkmatig verdeeld is over de ruimte en dat het een neutrale kleurtemperatuur heeft.
 2. Accentverlichting
  Accentverlichting is gericht op het accentueren van een specifiek element in de ruimte, zoals een logo, een product of een kunstwerk. Door deze elementen goed te verlichten, komen ze beter tot hun recht en creëer je diepte in de ruimte. Accentverlichting kan bestaan uit spots of inbouwverlichting.
 3. Sfeerverlichting
  Sfeerverlichting is de verlichting die zorgt voor de gewenste sfeer in een ruimte. Dit kan door middel van dimbare verlichting, tafellampen of vloerlampen. Met sfeerverlichting kun je de gewenste sfeer creëren voor verschillende gelegenheden, zoals een zakelijke bijeenkomst of een feestelijke opening.
 4. Functionele verlichting
  Functionele verlichting is gericht op het uitvoeren van specifieke taken, zoals werken op een computer of het bereiden van eten in een keuken. Het is belangrijk dat deze verlichting op de juiste hoogte en plek geplaatst wordt, zodat het niet verblindend werkt.

Nu je meer weet over de verschillende soorten verlichting, kun je aan de slag met het bepalen van de gewenste sfeer in je commerciële ruimte. Hieronder geven we nog een aantal tips en ideeën om hiermee aan de slag te gaan:

 1. Lichtplan
  Een goed doordacht lichtplan is essentieel voor het creëren van de gewenste sfeer in je bedrijfsruimte. Denk na over de indeling van de ruimte, de activiteiten die er plaatsvinden en welke delen extra belichting nodig hebben. Door een lichtplan op te stellen, zorg je ervoor dat de verlichting in harmonie is en de gewenste sfeer optimaal tot uiting komt.
 2. Kies de juiste kleurtemperatuur
  Kleurtemperatuur heeft invloed op de sfeer in een ruimte. Warm licht (2700K-3000K) zorgt voor een gezellige sfeer, terwijl koel licht (4000K-5000K) een meer zakelijke sfeer creëert.
 3. Dimbare verlichting
  Dimbare verlichting is een goede oplossing om de gewenste sfeer te creëren voor verschillende gelegenheden.
 4. Led Frame
  Een led frame voegt een unieke visuele impact toe aan je bedrijfsruimte. Met de mogelijkheid om verlichte afbeeldingen, logo’s of teksten weer te geven, trekt het de aandacht van bezoekers. Met de juiste helderheid en kleuren kun je de gewenste sfeer en uitstraling creëren die past bij jouw bedrijf en boodschap.

Wil jij ook de sfeer in jouw bedrijf veranderen door middel van de juiste verlichting? Neem dan nu contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen! Of download onze brochure voor meer informatie en inspiratie. We helpen je graag verder!

Share this post